Hoe kies je een gepaste hondennaam?

Max, Luna of Charlie. Veel voorkomende hondennamen die kort en gemakkelijk zijn om te roepen, maar hoe zit het met originaliteit? Natuurlijk wil je een unieke naam voor je hond, maar toch eentje die aangenaam klinkt. Hoe pak je dat het best aan?

1.   Ga voor een korte en krachtige naam

Een hond reageert nu eenmaal beter op korte en krachtige klanken. Lange namen klinken te complex en roepen ook niet makkelijk.

2.   Hou rekening met de klank

Honden hebben een voorkeur voor bepaalde klanken. Een hond reageert sneller op bruuske klanken met harde medeklinkers. Start de naam bijvoorbeeld met een harde medeklinker zoals t, k, b, s, x, … en eindig met een krachtige klank zoals y, o, a, oe, … of een harde medeklinker. Ga bijvoorbeeld voor Bassie of Tygo.

3.   Vermijd namen die klinken als een commando

Voorkom verwarring en kies geen namen zoals Raf of Sid, want dit lijkt te hard op ‘af’ en ‘zit’. Je hond zal gestresst raken omdat hij denkt dat er telkens iets van hem verwacht wordt.

4.   Kies origineel

Er zijn heel wat populaire hondennamen. Probeer iets origineels te vinden om verwarring in het openbaar te voorkomen wanneer je je hond roept.

5.   Kies tijdloos

Blijft de naam die je kiest wel altijd leuk? Probeer je even in te beelden of je dit na een paar jaar nog zo leuk zal vinden. Misschien ben je nu fan van een bepaalde zanger of zangeres, maar blijf je deze muziek wel graag horen?

6.   Kies een gepaste naam

Hou rekening met de persoonlijkheid van je hond. Een Deense Dog met de naam ‘Fluffy’ of een klein schattig pluizenbolletje met de naam ‘Brutus’, past dit wel?

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een naam die past bij het uiterlijk van je hond of die verwijst naar de plaats waar het hondenras vandaan komt.

Kies zeker ook een naam die je in het openbaar kan roepen en die niet schaamtelijk overkomt.