Pfjuw, het is snikheet… Dit zijn 5 verkoelende tips voor je hond!

Warme temperaturen… Daar kunnen we allemaal wel van genieten, maar extreme hitte dat is een ander paar mouwen. Ook voor je pluizige viervoeter kan dit serieus op de adem nemen. Om je hond zijn zonnetje niet te ontnemen, zetten we 5 tips onder een koude douche! Dit maakt het voor je viervoeter een pak fijner om buiten te vertoeven.

1.   Drinkbakjes in elke hoek

Is jouw hond niet van buiten weg te slaan van zodra de zon op jouw terras komt piepen? Gun hem dan dat straaltje zon, en zie er op toe dat hij/zij tegelijkertijd voldoende drinkt. Je kan dit aanmoedigen door bijvoorbeeld meerdere waterbakjes binnen- en buitenshuis te verspreiden zodat je hond niet ver de benen hoeft te strekken voor een frisse shot. Daarnaast zijn honden ook grote fan van fonteintjes. Stromend water is voor hen een extra stimulans om te drinken.

2.   Hondenijsje als verfrissende beloning

Als de temperaturen op hol slaan, gebeurt het dat onze eetlust vermindert. Stel dat dit bij jouw hond het geval is, dan kan je hondenijsjes uitproberen. Deze zijn simpel zelf te maken door yoghurt (op natuurlijke basis) te bevriezen of door een portie rund- of kippenbouillon in te vriezen.

3.   Koele schaduwplekjes

Je hond mag dan wel in zijn nopjes zijn van zodra zijn teentjes in het gras verdwijnen, een beetje afkoeling is nooit verkeerd. Zeker niet wanneer het zonnetje begint te steken! Bouw hiervoor voldoende schaduwplekken in, zodat je trouwe vriend kan schuilen van zodra hij/zij dit nodig heeft. Probeer daarnaast ook donkere tegels of ondergronden te bedekken met een lichtkleurige doek. Hierdoor krijg je minder snel verhitting van de grond. Maar opgepast, honden zijn gevoelig voor blaasontstekingen! Overdrijf dus niet met koele ondergronden of een koude douche!

4.   Sport minder intens

Ga niet op het heetst van de dag de deur uit en beperk de inspanningen van je hond. Vroeg in de ochtend of later op de avond zijn goede momenten om met je hond te gaan wandelen. s ‘Middags, klokslag 12 uur, is een absolute no go! Laat je hond ook geen afstanden lopen op warme zomerdagen, een gewone rustige wandeling, zal al meer dan voldoende zijn op zo’n dag!

5.   Zon(nebrandcrème) als geluksfactor

Honden en katten kunnen net zoals mensen verbranden door een te lange blootstelling aan de zon. Daarom smeer je hen best in met een professionele zonnebrandcrème die specifiek ontworpen is voor je viervoeter. Zo voorkomt je hond pijnlijke brandplekken en kan hij/zij met een gerust hart de zon in.